Wedrenners NijmegenHOME AFSPRAKEN
NIEUWS
VASTE ROUTE

WEGKAPITEINS
FOTO'S  VIDEO'S CONTACT
Wedrenners - plusgroep

Onze dinsdagavond vertrekprocedure met de plusgroepen gaat als volgt:

  • Iedere dinsdagavond wordt er, bij de uitgang van het Vierdaagseplein, per groep verzameld om vervolgens te tellen hoe groot een groep is. 
  • Mocht bijvoorbeeld de A1-groep uit meer dan 30 deelnemers bestaan dan wordt een extra groep geformeerd die we de A1-plusgroep noemen.

  • Een plusgroep is voor de deelnemers die samen kop over kop meerijden.
  • De bedoeling is dat de koprijder, na het kopwerk, rustig van kop afdraait waarna de tweede rijder op kop komt en hetzelfde tempo blijft aanhouden.
  • Een plusgroep vertrekt 3 minuten eerder dan de gewone groep.

  • De bedoeling is dat er maximaal 15 deelnemers in een plusgroep gaan rijden tenzij de gewone groep, ondanks het vormen van een plusgroep, nog steeds uit meer dan 30 deelnemers bestaat. Stel dat bijvoorbeeld de totale A1-groep uit 50 deelnemers bestaat dan kan de A1-plusgroep uitbreiden naar 20 deelnemers waardoor de gewone A1-groep niet boven de 30 deelnemers uitkomt.

Bijkomstig voordeel van deze vertrekprocedure is dat, indien nodig, zaken die een week eerder niet goed verliepen nog even per groep besproken kunnen worden. Ook kunnen bijvoorbeeld plotselinge wegwerkzaamheden nog even snel per groep bekend gemaakt worden.

Hier het vertrekschema van onze groepen.

In dit overzicht kun je zien hoe op verschillende avonden het aantal deelnemers per groep is geweest.

Verzoek!  

Het is soms lastig om het juiste aantal deelnemers van een groep te tellen omdat deelnemers van andere groepen erg dichtbij een te verzamelen groep komen staan. Ik wil daarom iedereen verzoeken om alleen bij een verzamelde groep te gaan staan als je ook van plan bent om met die groep mee te gaan fietsen. Op het Vierdaagseplein is voldoende ruimte om wat verder af te gaan staan, bedankt alvast.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

proclaimer