Wedrenners NijmegenHOME AFSPRAKEN
NIEUWS
VASTE ROUTE

WEGKAPITEINS
FOTO'S  VIDEO'S CONTACT
Wedrenners - plusgroep

Onze dinsdagavond vertrekprocedure met de plusgroepen gaat als volgt:

  • Iedere dinsdagavond wordt er, bij de uitgang van het Vierdaagseplein, per groep verzameld om vervolgens te tellen hoe groot een groep is. 
  • Mocht bijvoorbeeld de A1-groep uit meer dan 30 deelnemers bestaan dan wordt een extra groep geformeerd die we de A1-plusgroep noemen.
  • Een plusgroep is voor de deelnemers die samen kop over kop meerijden.
  • De bedoeling is dat er maximaal 15 deelnemers in een plusgroep gaan rijden tenzij de gewone groep, ondanks het vormen van een plusgroep, nog steeds uit meer dan 30 deelnemers bestaat. Stel bijvoorbeeld dat de totale A1-groep uit 50 deelnemers bestaat. Dan kan de A1-plusgroep uitbreiden naar 20 deelnemers waardoor de gewone A1-groep niet boven de 30 deelnemers uitkomt.
  • Als een Plusgroep, indien nodig, uit meer dan 15 deelnemers bestaat dan vervalt de afspraak om allemaal kop over kop mee te rijden.

In onze groepen dienen de op kop rijders, na hun kopwerk, rustig van kop af te draaien waarna de tweede rijder, zonder het tempo te verhogen, op kop komt. Het is vooral belangrijk dat degene die de kop overneemt dit doet zonder plotseling het tempo flink op te voeren. 

Hier het vertrekschema van onze groepen.

In dit overzicht kun je zien hoe op verschillende avonden het aantal deelnemers per groep is geweest.

Verzoek!  

Het is soms lastig om het juiste aantal deelnemers van een groep te tellen omdat deelnemers van andere groepen erg dichtbij een te verzamelen groep komen staan. Ik wil daarom iedereen verzoeken om alleen bij een verzamelde groep te gaan staan als je ook van plan bent om met die groep mee te gaan fietsen. Op het Vierdaagseplein is voldoende ruimte om wat verder af te gaan staan, bedankt alvast.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

proclaimer