Wedrenners NijmegenHOME AFSPRAKEN
NIEUWS
VASTE ROUTE

WEGKAPITEINS
FOTO'S  VIDEO'S CONTACTWedrenners - nieuws

Onze deelnemers van de Wedrenners ontvangen rond de 7 reclamevrije nieuwsbrieven per jaar. 

Tevens kunnen onze deelnemers het laatste nieuws volgen via onze Wedrenners Facebook GroepBericht vrijdag 14 juli 2023

Tijdens de Vierdaagse(feesten) gaan onze en onze trainingen gewoon door zoals altijd vanaf het 
Vierdaagseplein.
Alleen zal op dinsdagavond 18 juli onze vaste aanlooproute aangepast worden. Dit is vanwege de verkeersafsluiting van de Hertogstraat, Kelfkensbos, het Hoogstraatje en de Voerweg.

Het vertrek is zoals gewoonlijk vanaf het Vierdaagseplein. Daarna loopt de route via Bijleveldsingel, de parallelweg van de St. Canisiussingel, Traianusplein, Terwindtstraat, de oversteek bij Nieuwe Ubbergseweg, Ubbergseweg en dan vervolgens rechts af richting het gemaal. Ziewijziging aanlooproute

Bij deze aangepaste aanlooproute wil ik iedereen vragen om heel rustig door de drukke stad te rijden richting de oversteekplaats van de Nieuwe Ubbergseweg. Kijk goed uit bij de oversteek van de Nieuwe Ubbergseweg. Hier zijn geen stoplichten terwijl het verkeer van links en rechts hard komt aanrijden.

Vergeet niet om na het oversteken goed op te letten of de collega Wedrenners ook de overstreek hebben kunnen maken. Zo niet dan dient er uiteraard gewacht te worden tot dat iedereen weer is aangesloten en de groep compleet is.

_______________________________________________

Bericht vrijdag 16 september 2022


Het Wielrenblad heeft een mooi artikel gemaakt over onze wielerclub. Vanaf vandaag is dit artikel online geplaatst. Zie: De Wedrenners een uit de hand gelopen fietsgroepje
________________________________________________


Bericht zaterdag 15 januari 2022

De Nederlandse overheid versoepelt vanaf 15 januari de coronamaatregelen. Er mag weer in groepen buiten gesport worden. Er zijn daarbij geen beperkingen in groepsgrootte. Dit betekent dat we vanaf 15 januari weer ons mountainbike seizoen kunnen hervatten.

Voor meer info zie:  NTFU
________________________________________________

Bericht maandag 20 december 2021

Vanaf zondag 19 december gelden, vanwege de oplopende coronabesmettingen, weer strengere coronaregels. Tot en met in ieder geval 14 januari 2022 geldt in Nederland een lockdown. Buiten sporten is wel toegestaan, maar hiervoor geldt: maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand.  Vanwege deze maatregelen moeten we helaas ons Wedrenners mountainbikeseizoen voorlopig opschorten.  

Voor meer info zie:  NTFU

________________________________________________

Bericht dinsdag 27 juli 2021

Vanaf vandaag gelden weer strengere regels voor Nederlanders die de grens over gaan met Duitsland. Gelukkig is er een uitzondering gemaakt voor grensverkeer dat niet langer dan 24 uur in Duitsland verblijft. Zij hoeven geen negatieve coronatest te kunnen overleggen. Voorwaarde is wel dat er geen winkels e.d. bezoekt worden of dat er overnacht wordt. Wij kunnen dus gewoon onze traingen door Duitsland blijven doen met als ristrictie dat we niet onderweg bijvoorbeeld ergens een terras bezoeken.

Voor meer algemene informatie over coronamaatregelen in Duitsland zie de site van de Rijksoverheid

________________________________________________

Bericht zondag 30 mei 2021


Een groot deel van onze Wedrenners tochten/trainingen rijden we in Duitsland. 
Volgens de Chef vom Ordnungsamt in Kleve is het voorlopig, vanwege de Duitse coronamaatregelen, nog niet geoorloofd om er in grote groepen te fietsen.

Volgens onze Rijksoverheid is Duitsland, vanaf 30 mei, geen hoogrisicogebied meer maar een risicogebied. Onze overheid heeft Duitsland kleurcode oranje gegeven. Dit wil zeggen dat de overheid oproept om alleen naar Duitsland te gaan als dit noodzakelijk is. 

Zodra er geen ristricties meer zijn dan kan ons wegseizoen 2021 beginnen. Dit zal dan bekend gemaakt worden via deze webpagina en onze Wedrenners nieuwsbrief.

Voor meer informatie over het fietsen in coronatijd kun je de site van de NTFU raadplegen.

Voor meer algemene informatie over coronamaatregelen in Duitsland zie de site van de Rijksoverheid

Corona in Duitsland: veel gestelde vragen. Zie hiervoor de site van het Duitsland instituut
________________________________________________

Bericht donderdag 7 januari 2021


Vanaf 15 december 2020 is Nederland opnieuw in een lockdown ge
gaan. Tijdens deze lockdown mag alleen solo of in duo's gefietst worden. Ga je met een fietsmaat fietsen dan dien je anderhalve meter afstand te houden. Voor meer informatie hierover kun je de site van de NTFU raadplegen.

________________________________________________


Bericht vrijdag 16 oktober 2020

Het kabinet heeft besloten om vanaf woensdag 14 oktober het sporten in teamverband in te perken. Voor wat betreft het wielrennen mag nog gefietst worden in groepjes van maximaal 4 deelnemers die minimaal 1.5 meter afstand van elkaar houden.

Voor de Wedrenners zijn deze coronamaatregelen te strikt om onze trainingen/tochten door te laten gaan. Hierdoor zullen onze laatste twee wegritten van dit seizoen geannuleerd worden. Daarnaast zal ons Mountainbikeseizoen, zolang de striktere coronamaatregelen gelden, ook niet door gaan.  

_______________________________________________

Bericht woensdag 30 september 2020

Het kabinet heeft maandagavond de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus aangescherpt. Voor de sport houden deze maatregelen in dat vanaf 29 september 18.00 uur voor een periode van drie weken geen publiek meer welkom is bij sportwedstrijden van zowel profs als amateurs. De sportkantines gaan in deze periode dicht. Voor de sportbeoefening zelf blijven de regels die sinds 1 juli gelden van kracht: binnen- en buitensporten kunnen actief kunnen worden beoefend, inclusief het organiseren van competities.

De Wedrenners volgen de Coronarichtlijnen van de NTFU en die zijn:

•    De 1,5-meter-regel tijdens het sporten vervalt. Tijdens clubritten of groepsritten hoef je onderling geen 1,5 meter afstand meer te houden. Fietsen in een groep mag dus. 

•    Onderweg wél 1,5 meter afstand houden tot andere weggebruikers. 

•    De maximale groepsgrootte na het sporten is 4 personen. Deze groepsgrootte geldt voor personen van 18 jaar of ouder. Tijdens het sporten geldt er geen maximale groepsgrootte. In Duitsland geldt er een maximale groepsgrootte van 30 deelnemers.

•    Ben jij of iemand uit je familie ziek of verkouden? Blijf dan thuis.

 •    Je volgt de hygiënevoorschriften van het RIVM op.

 •    Geforceerd stemgebruik, zoals schreeuwen, is niet toegestaan. (Dit een lastige richtlijn. Ik wil jou toch vragen om elkaar, waar echt nodig, verbaal te blijven waarschuwen en voor de rest elkaar zoveel mogelijk via gebaren te waarschuwen en richting aan te geven).

Gebruik verder je gezonde verstand nu we weer in groepen fietsen. Ga bijvoorbeeld niet heel dicht naast elkaar fietsen en hard pratend een gesprek voeren. Probeer sowieso zoveel mogelijk afstand te houden daar dit ook onze verkeersveiligheid ten goede komt. Voorkom ook dat je een eventuele besmetting overdraagt door je neus te "legen" tijdens het fietsen. In plaats daarvan kun je beter je neus te snuiten in een papieren zakdoek.

________________________________________________

Bericht maandag 3 augustus 2020

Vanaf dinsdag 4 augustus hebben we een tijdelijke alternatieve dinsdagavond route. Dit vanwege wegwerkzaamheden tussen Zyfflich en Niel. Zie onze route pagina.

________________________________________________

Bericht vrijdag 26 juni 2020

Afgelopen woensdag 24 juni heeft het kabinet de bestaande maatregelen in de aanpak van het coronavirus verder verruimd. Vanaf 1 juli mogen we ons seizoen weer hervatten.

De Wedrenners volgende richtlijnen van de NTFU

In Duitsland, waar we veel van onze kilometers afleggen, mag al vanaf 15 juni weer in groepen van maximaal 30 deelnemers gefietst worden.

Zondag 5 juli om 9:30 uur is de hervatting van ons zondagmorgen wegseizoen.

Dinsdag 7 juli om 18:30 uur is de hervatting van ons dinsdagavond wegseizoen.

Wil je ook meefietsen bij de Wedrenners? 

Mail dan voor je eerste deelname,  je naam, adresgegevens en telefoonnummer naar: marc.heijnen@wedrenners.nl

________________________________________________

Bericht dinsdag 12 mei 2020

Vorige week woensdag 6 mei heeft het kabinet de bestaande maatregelen in de aanpak van het coronavirus wat versoepelt.

De NTFU en de KNWU hebben adviezen en richtlijnen voor de wielersport opgesteld. Deze zijn gebaseerd op landelijk protocol Verantwoord Sporten van het NOC*NSF.

In het kort zijn de belangrijkste richtlijnen dat er vanaf 11 mei in groepen van maximaal 4 deelnemers gereden mag worden met inachtneming dat iedereen 1.5 meter afstand van elkaar houdt.

Voor de Wedrenners is deze verruiming helaas nog te beperkt om onze vaste dinsdag- en zondag trainingen weer op te pakken.

________________________________________________

Bericht donderdag 7 mei 2020

Op 6 mei heeft de Rijksoverheid versoepeling van een aantal maatregelen aangekondigd. Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Wat die versoepeling concreet betekent voor het fietsen in groepen is op dit moment nog niet duidelijk vanwege die 1,5 meter afstand die aangehouden dient te worden. Vrijdag 8 mei komt NOC*NSF met een aangepast sportprotocol dat de NTFU en KNWU uiterlijk dinsdag 12 mei vertalen naar adviezen en richtlijnen voor onze wielersport. 

________________________________________________

Bericht woensdag 22 april 2020

Tot en met dinsdag 19 mei zijn onze trainingen/tochten geannuleerd vanwege het coronavirus

Op dinsdag  21 april heeft het kabinet de bestaande maatregelen in de aanpak van het coronavirus weer verlengd. 

Deze maatregelen houden in dat sportclubs geen trainingen, oefenwedstrijden of andere bijeenkomsten kunnen organiseren voor deelnemers ouder dan 18 jaar.

Dit houdt ook voor ons in dat er tot en met dinsdag 19 mei bij de Wedrenners geen activiteiten zullen plaatsvinden.

Individueel sporten in de buitenlucht kan gelukkig nog. Dat geldt ook voor wielrennen en mountainbiken. 

In dit artikel van de NTFU staan wat tips voor je solorit.

Wees voorzichtig en blijf gezond!

________________________________________________

Bericht zaterdag 14 februari 2020

Tot en met maandag 6 april geen wielrennen bij de Wedrenners vanwege het coronavirus

Onze wielerclub is aangesloten bij de NTFU. De NTFU en ook de KNWU hebben de richtlijnen van het NOC*NSF overgenomen om competitie-, oefen en trainingswedstrijden af te gelasten. In ieder geval tot en met 6 april.

De Stichting Wedrenners zal dit advies overnemen waardoor er bij ons helaas deze maand geen zondagse tochten meer gereden worden. 

Als de richtlijnen hopelijk in april versoepelt worden dan zouden we ons seizoen op dinsdagavond 7 april kunnen hervatten. 

Voor die tijd zal ik hier en via onze nieuwsbrief de collega Wedrenners op de hoogte brengen over de stand van zaken.

________________________________________________

Bericht woensdag 10 juli 2019

Onze trainingen tijdens de Vierdaagse

Tijdens de Vierdaagse(feesten) gaan onze dinsdagavond en zondagmorgen training gewoon door zoals elk jaar. Het vertrek is ook zoals altijd vanaf het Vierdaagseplein

Alleen zullen we ook dit jaar de vaste aanlooproute van onze dinsdagavond route weer moeten aanpassen. Dit vanwege de verkeersafsluiting van de Hertogstraat, Kelfkensbos, het Hoogstraatje en de Voerweg. 

In overleg met Gemeente Nijmegen is onze dinsdagavond-aanlooproute, net als de afgelopen jaren, als volgt aangepast:

Het vertrek is als gewoonlijk vanaf het Vierdaagseplein. Daarna loopt de route via Bijleveldsingel, de parallelweg van de St. Canisiussingel, Traianusplein, Terwindtstraat, de oversteek bij Nieuwe Ubbergseweg, Ubbergseweg en dan vervolgens rechts af richting het gemaal.

Zie: wijziging aanlooproute

________________________________________________

Bericht woensdag 14 februari 2019

Geen onverharde strook meer in onze dinsdagavond route

Het overharde paadje, na de manege richting Cranenburgsestraat, is onlangs van een verharde ondergrond voorzien. Door dit verharde wegdek kan men harder richting Cranenburgsestraat rijden. Pas hierbij op. Bij het oprijden van de Cranenburgsestraat is er niet of nauwelijks zicht op verkeer van links en rechts.

________________________________________________

Bericht dinsdag 10 juli 2018

Kans op gladheid na lange periode zonder regen

Vandaag heeft het voor het eerst sinds lange tijd wat geregend. Door deze matige regen zullen rommel, zoals druppels motorolie, niet helemaal van het wegdek weggespoeld worden. Gevolg kan zijn dat het regenwater zich gaat mengen met deze rommel en voor een glad wegdek gaat zorgen. Vooral in bochten zullen we moeten uitkijken voor gladheid. Er is één bocht vooral berucht bij ons en dat is de bocht bij de Lange Hüfen. 

Dit bericht zal lang niet alle deelnemers van vanavond bereiken. Als je vanavond komt fietsen rijd dan alsjeblieft rustig door de bochten en waarschuw de collega deelnemers ook tijdig voor de eventuele gladheid. Bij het vertrek vanavond zal ik zoveel mogelijk deze informatie nog doorgeven aan de collega deelnemers.

________________________________________________

Bericht woensdag 30 mei 2018:

Training geannuleerd bij het vertrek

De dinsdagavond training van 29 mei is helaas, bij het vertrek, vanwege beginnend onweer en regen geannuleerd. Er waren bij het vertrek, ondanks de slechte weersverwachting, toch nog rond de 25 deelnemers. Sommige deelnemers zijn na de annulering gelijk huiswaarts gereden en anderen zijn alleen of met elkaar, met de hoop het onweer en de regen te ontlopen, een alternatieve route gaan rijden. Kort nadat bijna alle deelnemers vertrokken waren begon, op het Vierdaagseplein, het onweer en de zware regen. Dit was de eerste Wedrenners dinsdagavond tocht (editie 715) die ooit niet door is gegaan.  

________________________________________________

Bericht zaterdag 19 mei 2018:

Record aantal deelnemers geteld

Afgelopen dinsdag 15 mei heeft 
Paul Klaassen weer het aantal deelnemers bij het vertrek geteld. Bij deze telling kwam hij aan het aantal van 272 deelnemers. In dit overzicht kun je zien hoe op deze en op verschillende andere avonden het aantal deelnemers per groep is geweest.

________________________________________________

Bericht zaterdag 10 maart 2018:


Nieuwe website

Vanaf vandaag is er een totaal vernieuwde website van de Wedrenners online gegaan. De vorige website voldeed prima voor grote beeldschermen maar voor smartphones klopten de beeldverhoudingen niet meer. Hierdoor versprongen bijvoorbeeld belangrijke links die boven aan de website geplaatst waren.  

                                                

                               

proclaimer